Annons
Bild Trump
"Jag har börjat titta på Den stora älgvandringen. Först trodde jag att det var satir."
Foto: Illustration Trump Lina Svensk + arkiv

Dagbok från Apokalypsen del 6


Folk har börjat dricka blekmedel som botemedel mot sjukan. Detta är Apokalypsens tredje tecken.

Jag har börjat titta på Den stora älgvandringen. Först trodde jag att det var satir. Det har visat sig att så inte är fallet. Det är på fullt allvar. Till en början förväntade jag mig att se älgar hela tiden. Jagmenarmanhörjupåtiteln… Men jag förstod snabbt att det här var TV av ett annat slag än vad jag var van vid. Jag insåg också snart, att det här är den perfekta bakgrunds-TV:n för oss som är introverta. Jag känner människor som behöver ha igång TV, musik (hög volym och högt tempo) och samtidigt videoklipp på mobil eller padda, för att överhuvudtaget fungera. Jag kan inte lyssna på musik med sång samtidigt som jag läser, endast lågmäld instrumental-musik går an för att jag ska kunna koncentrera mig. ’Älgvandringen’ är således alldeles lagom mycket sällskap.


Annons

Annons

Även om karantänen inte påverkar mig i särskilt stor utsträckning, så har jag lite svårt att upprätthålla rutinerna. Min främsta rutin är att tillsammans med morgonkoppen med kaffe titta på Folkhälsomyndighetens (FHM) dagliga presskonferens (jag brukar spara avsnittet till dagen efter så att jag kan titta på morgonen). Jag brukar dock tappa humöret när det kommer till frågestunden, men har börjat använda detta som ett tillfälle att göra mig av med lite frustration. Tyvärr tar den sig ibland uttryck på ansiktsboken. Nyligen skrev jag detta i ett inlägg:

Bääh! Bääh! Folkhälsomyndigheten! Bääh! Ni har sagt att Ozzy bara snortade 203 myror, och nu visar en studie att han snortade 207 myror. Ni hade fel! Bääh! [FHM: Ja, vi gjorde fel i detta fall och nu håller vi på att rätta till det.] Men hur ska vi kunna lita på er nu?! Kan ni ingenting?! Ni har bara svarat på samma fråga femtielva gånger, men nu ställer jag den också!! Bääh! Varför får jag inte slicka på mynt och dörrhandtag?! Vad baserar ni det på?! Mina tarotkort säger Y - varför använder inte ni tarotkort?! Bääh! Varför skickar ni inte ut personal som matar mig, och kammar mitt hår och knyter mina skor?! Bääh!!

Det är precis så här det låter i mina öron. Jag överväger att börja stänga av när det är dags för frågestunden.

Jag har också inlett en fejd med min nya granne, husspindeln. Den bor på min balkong och utanför mitt vardagsrumsfönster. Varje dag petar jag bort spindelnäten som den spunnit under natten, och varje morgon finns där nya spindelnät. Till en början var det väldans irriterande att den inte bara gav upp och flyttade vidare, men nu har detta tillsammans med FHM’s press-konferenser och Den stora älgvandringen blivit ett välkommet inslag i min vardag. Jag har förresten också hunnit se mina första älgar. #thuglife #gangsta #covid19life

Fortsättning följer…

Lena Persson läser antik grekiska och frilansar för Ergo. (Foto: Lina Svensk)

 

Läs mer

2024-04-11 11:22
Det här med akademiska överliggare? Eric Axner-Norrman ponerar förändringen i överliggarkulturen i månadens student(i…
2024-03-01 09:23
Eric Axner-Norrman ponerar med sedvanlig humor och precision de olika vetenskapsdisciplinernas inbördes ordning i den…
2024-01-31 08:38
Eric Axner-Norrman skriver om tidsmaskiner och katter gömda i Engelska parken i månadens kåseri.